top of page
Interieurontwerp modelwoning Stougjeshof Oud-Beijerland

 HET INTERIEUR RECEPT

  c

Project modelwoning Stougjeshof in Oud-Beijerland

Stougjeshof in Oud-Beijerland is een nieuw en uniek woonproject, waar zelfstandig wonen, goede begeleiding en zorg voor elkaar samengaan. Zorgstichting Cavent wil dat cliënten met een verstandelijke beperking maximaal over hun eigen leven beslissen. Vanuit die gedachte is Stougjeshof ontstaan. Een plek waar mensen zelfstandig wonen en elkaar helpen.  

 

Stougjeshof bestaat uit 47 kleine appartementen rondom een gezamenlijke binnentuin. De stichting wilde de cliënten alvast een beeld van hun toekomstige woningen geven. Hiervoor is in samenwerking met IKEA een modelwoning ontworpen en gebouwd in een lege kantoorruimte van de stichting. Voor IKEA Barendrecht een mooi project in het kader van maatschappelijk ondernemen en voor de bewoners een eerste blik in "hun nieuwe woning". Tijdens 2 bijeenkomsten presenteerde ik de modelwoning en overhandigde IKEA aan iedere bewoner een kadopas van €100,-

 

Ik heb een visueel idee gemaakt, met optimistische kleuren en een modern Scandinavische uitstraling in materialen en meubels. Alle gekozen meubels hebben iets slims in zich, zoals: naar wens samen te stellen, flexibel, verrijdbaar, inklapbaar, opklapbaar, met extra bergruimte en wasbare hoezen. Ook de beschikbare ruimte is slim benut, door niet alleen gebruik te maken van de vloeroppervlakte maar ook van de hoogte.

 HET INTERIEUR RECEPT

  c

bottom of page