top of page
Visueel idee van het interieurontwerp voor een 2-onder-1 kap woning.

 HET INTERIEUR RECEPT

  c

Interieurontwerp woonkamer 2-onder-1-kap Oud-Beijerland

De bewoners van dit project wilden het woonhuis flink aanpakken en nu eindelijk een inrichting creëren naar hun gezamenlijke wensen. Er moest een mix gevonden worden tussen een landelijke en wat strakkere interieursmaak, ook wat betreft de kleuren liepen de wensen uiteen. Ik heb een voorstel gedaan voor een strak landelijke sfeer en stijl, met washed eiken als basis, gecombineerd met veel zwart tinten -waar de bewoners erg van houden- en hier vergrijsde kleuren aan toegevoegd.

 

De keuken kreeg een nieuwe lay-out en werd een aparte, maar optisch toch open ruimte met dubbele stalen deuren die ook van de hal naar de woonkamer zijn geplaatst. Om eenheid te creëren in heel de woning zijn alle overige deuren en raamkozijnen in een antraciet kleur geschilderd. Zowel op de begane grond als op de eerste verdieping. Er is een strakke keuken geplaatst, die door de eiken fronten, handgrepen en schouw een samenvoeging van de strakke en landelijke stijl uitstraalt. Een zwart blad, zwarte kraan en zwarte apparatuur maakt samen een heel met de woonkamer en de gehele verdieping.

Over de bestaande marmeren vloer werd een antraciet PVC tegel in leisteen patroon gelegd. Deze is doorgetrokken over de gehele beneden verdieping om ook weer 1 geheel te maken. In de woonkamer zijn de huidige tafel, tv meubel en bank als basis gebleven. Deze basis is wat moderner gemaakt door een strakke ombouw en een vakkenkast-op-maat te plaatsen. Dit geeft een ruimtelijk en strakker geheel. Met nog steeds de mogelijkheid van styling met mooie -wat grotere- objecten en accessoires. Een goed lichtplan met veel sfeer- en accentverlichting is direct in de verbouwing meegenomen en zorgen voor een sfeervol eindresultaat.

Door het vooraf goed uitwerken van alle ontwerpen en moodboards voor stijl en materialen, kon in een vroeg stadium al begonnen worden met alle aankopen van keuken, vloer en wand, tot aan de gordijnen, verlichting en accessoires aan toe. Hierdoor konden de bewoners zelf op vakantie en werd de metamorfose in zeer korte tijd gerealiseerd.

 HET INTERIEUR RECEPT

  c

 HET INTERIEUR RECEPT

  c

,,

,,

Wij wilde de gehele benedenverdieping ( keuken en woonkamer) + badkamer veranderen en wist niet zo goed van hoe en wat. Toen hebben wij Claudia gevraagd om te helpen. Ze heeft een kleurplan , lichtplan en meubel plan gemaakt en heeft ook deze waanzinnige kast ( zie foto) bedacht.We zijn erg blij met het eind resultaat en wij hopen dat je nog vele mooie verbouwingen mag doen.

bottom of page