top of page
visueel idee.jpg

 HET INTERIEUR RECEPT

  c

Hoekwoning Rotterdam

Een hoekwoning met een schuine aanbouw, dat is niet de meest makkelijke situatie om je meubelindeling te maken, dus daar konden deze bewoners wel wat extra hulp bij gebruiken. Samen hebben we alle wensen doorgesproken, maar ook de droom van een ruime keuken want de bewoners zijn beide gek op uitgebreid koken voor vrienden en lekker lang na tafelen. Comfort en ruimte was daarvoor dus belangrijk. Maar de "standaard" keukenplek is toch veel te klein, werd gedacht... Geef jouw belangrijkste functie de meeste ruimte, daar wordt je gelukkig van! Dus hebben we het zitgedeelte naar de aanbouw verplaatst en een prachtig groot kookeiland en keuken met veel opbergruimte ontworpen. 

Door de schuine aanbouw zat er ook een onhandige loze ruimte in de hoek. Deze hebben we haaks dichtgemaakt, maar er is geen ruimte verloren gegaan, want heel praktisch is deze wand gebruikt om er nissen in te maken voor de TV, mooie objecten en een horizon haard.

Ook voor het lichtplan hebben we een oplossing gevonden om toch licht te krijgen op plekken waar geen aansluitingen zaten. Ipv een geheel verlaagd plafond (de ruimte was van zichzelf niet zo hoog en zou daardoor nog lager worden) hebben we gekozen voor lichtkoven op die plaatsen waar het nodig was. Hierdoor ontstaan ook gelijk wat spannende architectonische elementen. Mooi strijklicht dus voor de gordijnen en kasten langs. En functioneel licht boven het keukenblad.

En het mooiste van alles is dat de bewoners met het complete projectplan en alle tekeningen zo aan de slag konden en zelfs alles zelf hebben verbouwd. Een super prestatie met een prachtig resultaat!

 HET INTERIEUR RECEPT

  c

 HET INTERIEUR RECEPT

  c

,,

,,

Toen wij het idee kregen om de hele benedenverdieping op de schop te gooien, zagen we al snel door de bomen het bos niet meer. Gelukkig was daar Claudia die na een uitvoerig gesprek een prachtig plan presenteerde, inclusief voorstellen voor kleurgebruik, materialen en een uitgewerkt lichtplan. De in het plan verwerkte ideeën zijn innovatief, maar voor ons als leek absoluut uitvoerbaar.
Het contact hield gelukkig niet op na het afleveren van haar plan. Tijdens onze zoektocht naar alle materialen en meubels hadden wij regelmatig overleg over kleuren en vorm. Het is voor ons een behoorlijk project, waarbij je aan zoveel dingen moet denken. Dan is het fijn als er af en toe iemand met je meedenkt en meekijkt. En Claudia is een heel prettig persoon om mee te sparren.
Nu staan wij op het punt om met de verbouwing te beginnen. Heel spannend allemaal. Maar met het plan van Claudia in de hand, zal het vast lukken!

bottom of page